تماس برای مشاوره
موبایل – ۰۹۱۱۳۲۱۰۹۷۶ مجید نیک نژاد ( Majid Niknezhad )
فکس:۰۱۱۴۴۲۵۹۳۵۳
ایمیل:info@majidorganic.ir
مرکز ترویج و توسعه تکنولوژی هراز
به نام خدا
مرکز ترویج و توسعه تکنولوژی هراز
مرکز ترویج و توسعه تکنولوژی هراز در استان مازندران و در کیلومتر ۱۰ جاده آمل به محمود آباد واقع در پائین دست دشت هراز که شمالا” به دریای مازندران ، جنوبا” به دامنه های سلسله جبال البرز، شرقا” به بابل رود و غربا” به آلش رود ( حوزه آبریز هراز ) در برگیرنده اراضی شهرستانهای آمل – محمودآباد و بخشی از شهرستانهای بابل و بابلسر و نور میباشد ، قرار دارد .
مرکز ترویج و توسعه تکنولوژی هراز یک مرکز دولتی است که از طریق جذب و انتقال و سازگار سازی فن آوری مربوط به مهندسی شالیزار و یکپارچه سازی اراضی ، ماشین آلات کشاورزی و مکانیزاسیون ، کشت مکانیزه برنج ، مدیریت آبیاری و زهکشی ، تولید و تبدیل برنج ، کشت های بعد از برنج ( محصولات زمستانی ) ، آب بندان ها و مدیریت آب در شالیزارها ، بررسی و توسعه دانش و اطلاعات مربوطه سعی دارد که با توسل به ارائه آن ها به بخش کشاورزی ، نیروی انسانی را از طریق آموزش های عملی ، ایجاد پایلوتها ، و همکاری در زمینه بازدیدها ، برگزاری کارگاه ها ، سمینارها و نمایشگاه ها و ارائه آگاهی های عمومی و مشورت های مستقیم و همکاری با دانشگاه ها و دانشجویان بویژه در تهیه پایان نامه های فوق لیسانس و دکترا گام موثری را برای بخش کشاورزی بردارد.
در واقع این مرکز بعنوان یک مرکز مطالعاتی ، آموزشی و مشورتی تلاش میکند که از طریق تقویت نظام دانش و اطلاعات کشاورزی ، توسعه منابع انسانی ، توانمند ســازی تسهیل گران کارشناسان و تکنسین های کشاورزی) کارگزاران( کارشناسان بخش خصوصی) و زارعین کلیدی و رهبران جامعه روستائی ، و ترغیب ظرفیت سازی نهادی (سازمان کشاورزان، سازمان فارغ التحصیلان یا خدمت دهندگان به بخش کشاورزی) به ارتقای ظرفیت ها ، توانمند سازی جامعه ، افزایش بهره وری کشاورزی و حرکت بسوی توسعه کشاورزی کمک کند .
خلاصه ای از سوابق همکاریهای فنی دولتین ج.ا.ایران و ژاپن در خصوص توسعه کشاورزی :
مطالعات توسعه کشاورزی و توسعه زیر بناها
- مطالعه طرح جامع دشت هراز با همکاری جایکا
مدت مطالعه : از سال ۱۳۶۳ تا سال ۱۳۶۷
- مطالعات امکان پذیری با همکاری جایکا
مدت مطالعه : از سال ۱۳۶۹ تا سال ۱۳۷۱
- ایحاد مرکز توسعه منابع انسانی کشاورزی هراز
دوره همکاری : ۵ سال از ۱۳۷۸ تا ۱۳۸۳
موقعیت جغرافیایی دشت هراز و مرکز ترویج و توسعه تکنولوژی هراز در کشور ایران :
مرکز ترویج و توسعه تکنولوژی هراز در استان مازندران و در کیلومتر ۱۰ جاده آمل به محمود آباد واقع در پائین دست دشت هراز که شمالا” به دریای مازندران ، جنوبا” به دامنه های سلسله جبال البرز، شرقا” به بابل رود و غربا” به آلش رود ( حوزه آبریز هراز ) در برگیرنده اراضی شهرستانهای آمل – محمودآباد و بخشی از شهرستانهای بابل و بابلسر و نور میباشد ، قرار دارد .
موقعیت جغرافیائی:
عرض جغرافیائی : از ۳۵ درجه و ۲۴ دقیقه تا ۳۶ درجه و ۴۳ دقیقه شمالی
طول جغرافیائی : از ۵۲ درجه و ۱۲ دقیقه تا ۵۲ درجه و ۴۰ دقیقه شرقی
محدوده : از جنوب به منطقه جنگلی، از غرب به رودخانه آلش رود، از شرق به رودخانه بابل رود و از شمال به دریای مازندران
مساحت دشت : ۱۰۸۰۰۰ هکتار
شرح وظایف مرکز ترویج وتوسعه تکنولوژی هراز در ارتباط با نظام شالیزاری
- سیاستگذاری برای بررسی مسائل و مشکلات نظام شالیزاری کشور و ارائه راهکارهای مناسب به شاغلین حوزه نظام شالیزاری به منظور ارتقاء و گسترش شیوه های نوین شالیکاری،
- اولویت بندی مسائل و مشکلات موجود در نظام شالیزاری و انعکاس آن به مراجع تحقیقاتی ، آموزشی و ترویجی ذیربط برای دستیابی به راهکارهای مناسب .
- انجام بررسی های لازم در خصوص بهره برداری از دستاوردها و دانش بومی موجود در نظام شالیزاری و ارائه الگوهای مناسب در رابطه با بکارگیری آن ها
- برنامه ریزی ، برای سازگاری و بومی نمودن فناوری های مربوط به نظام شالیزار از قبیل مهندسی شالیزار و یکپارچه سازی اراضی – ماشین آلات کشاورزی و مکانیزاسیون برنج – مدیریت آب و آبیاری و زهکشی ، کشت دوم و فرآیند تبدیل شالی به برنج از طریق اجرای طرح های تحقیقی – تطبیقی و تحقیقی – ترویجی و سایر روش های ترویجی
- برنامه ریزی در خصوص آموزشهای کاربردی و شغل محور به کارشناسان و مروجان موضوعی ، مددکاران ترویج ، مهندسین مشاور شرکت های خدماتی فنی مشاوره ای ، کشاورزان پیشرو و تشکلها و تعاونی های تولید مرتبط با نظام شالیزاری
- ترویج وانتقال یافته های مربوط به توسعه شالیکاری و افزایش تولید در واحد سطح از طریق طراحی و اجــرای برنامه های ترویجی و آموزشی
- تعامل با واحد های ترویج و آموزش سازمانهای جهاد کشاورزی در مناطق برنج خیز کشور در خصوص اجرای برنامه های آموزشی و ترویجی در زمینه شالیکاری
- ارزشیابی و پایش برنامه های آموزشی و ترویجی انجام شده در نظام شالیزاری و انعکاس نتایج به مراجع ذیربط
- تعامل در انجام تحقیقات فناوری بنیان و توسعه نتایج آن به نظام شالیزار
- توسعه همکاری با موسسات داخلی و خارجی به منظور بررسی ، انتقال و توسعه تکنولوژی ، توسعه منابع انسانی ، مبادله اطلاعات و تجارب و اجرای پروژه های مشترک
- استقرار و پایداری سامانه ( سایت ) دانش و اطلاعات نظام شالیزاری
- انجام امور اداری و مالی مرکز در حدود اختیارات تفویض شده
آرمان :
ارتقای ظرفیت ها و توانمند سازی جامعه دست اندرکار نظام شالیزار ، افزایش بهره وری شالیزارها و حرکت به سوی توسعه پایدار در نظام شالیزاری کشور .
ماموریت :
ترویج وتوسعه دانش و فن آوریهای مرتبط با نظام شالیزاری و کمک به ایجاد تشکل ها و نظام های بهره برداری شالیزاری برای حل مشکلات نظام شالیزاری کشور .
راهبرد :
بهبود کیفیت زندگی شالیکاران از طریق بسیج توان بالقوه شالیکاران ، ارتقای دانش و مهارت آنان در ساخت جامعه پویا و آگاه به فرصت ها و تهدیدها و قادر به تعامل با محیط زیست ، تغییرسیستم شالیزاری از یک نظام تک کشتی به نظام چند منظوره با سهولت دسترسی به مزارع ، کاهش صعوبت کار و افزایش رضایت مندی ناشی از کار و تحقق خودکفایی در تولید محصول استراتژیک برنج در کشور.
اهداف :
- کمک به توسعه پایداری در نظام شالیزاری
برنامه ریزی برای بهبود پایداری در نظام شالیزاری با توسعه تفکر مهندسی شالیزار ، مدیریت آب ، مکانیزاسیون ، کشت دوم ، بررسی و توسعه روش های تولید محصولات سالم ، تنوع کشت و روشهای جدید کشت و کار با تاکید بر استفاده بهینه از نهاده ها .
- کمک به توسعه ظرفیت سازی نهادی برای نظام شالیزاری
برنامه ریزی برای توانمند سازی تسهیل گران ، مروجان و کارشناسان ، زارعین کلیدی و رهبران فنی جوامع روستایی و شرکت ها و تشکل های مرتبط با نظام شالیزاری با استفاده از آموزشهای کاربردی و مهارتی و ایجاد مزارع پایلوت .
- کمک به بهبود وضعیت اقتصادی جوامع محلی شالیکار
برنامه ریزی برای توانمندسازی شالیکاران برای افزایش تولید و درآمد و کاهش هزینه ها با استفاده از آموزش و کاربرد تکنولوژیهای مناسب و درخور نظام شالیزاری .
- توسعه دانش و اطلاعات کشاورزی
برنامه ریزی برای انجام مطالعات ، آزمون های سازگاری و بومی سازی فن آوریها با همکاری موسسات علمی ، تحقیقاتی ، آموزشی و ترویجی ، ارائه مشورت های تخصصی ، برگزاری اجلاس ، ارائه آگاهی های فنی و مهارتی و انتشار مستندات علمی مرکز .
- توسعه همکاری با موسسات داخلی و خارجی مرتبط با نظام شالیزار
برنامه ریزی برای برگزاری نشست ها ، قراردادهای همکاری ، ارتباط با موسسات علمی ، تحقیقاتی ، آموزشی ، ترویجی و اجرایی و سازمانهای بین المللی مانند JICA ، FAO و APO به منظور جذب و انتقال دانش و تکنولوژی ، مطالعات میدانی واجرای پروژه های مشترک .
شرح وظایف گروه آموزش و ترویج
- نیاز سنجی و اولویت بندی مسایل و مشکلات در حوزه نظام شالیزاری و انعکاس آن مراجع ذیربط.
- برنامه ریزی ، اجراء و پایش و ارزشیابی فعالیت های آموزشی و ترویجی برای توسعه منابع انسانی نظام شالیزاری.
- برنامه ریزی برای تولید متون علمی و آموزشی و بسته های آموزشی با همکاری گروه های فنی مرکز.
- مطالعه اثرات تکنولوژی های ارائه شده در نظام شالیزاری از جنبه های فرهنگی ، اجتماعی و اقتصادی.
- برنامه ریزی ، هدایت ، نظارت و ارزیابی مستمر فعالیت ها محوله گروه .
شرح وظایف گروه مکانیزاسیون و صنایع تبدیلی
- بررسی و اولویت بندی مسایل و مشکلات توسعه مکانیزاسیون و صنایع تبدیلی در نظام شالیزاری و ارائه راهکارهای مناسب.
- آموزش و ترویج تکنیک های علمی و عملی به منابع انسانی مربوطه در زمینه معرفی ، انتخاب و کاربرد ماشین های کشت مکانیزه و صنایع تبدیلی در نظام شالیزار با تکیه بر تجارب ، دستاوردها و دانش بومی موجود.
- بررسی سازگاری و بومی سازی فناوری های مرتبط با مکانیزاسیون در شالیزاری.
- همکاری در انجام تحقیقات فناوری بنیان در زمینه مکانیزاسیون و توسعه نتایج آن در نظام شالیزاری .
- برنامه ریزی ، هدایت ، نظارت و ارزیابی مستمر فعالیت ها محوله گروه .
شرح وظایف گروه امور زیربنایی
- بررسی و اولویت بندی مسایل و مشکلات توسعه یکپارچه سازی اراضی در نظام شالیزاری و ارائه راهکارهای مناسب.
- آموزش و ترویج تکنیک های علمی و عملی به منابع انسانی مربوطه در زمینه معرفی مفاهیم و اصول ، مطالعه و طراحی ، اجراء و ارزشیابی و اثرات و پایداری یکپارچه سازی در اراضی شالیزاری کشور با تاکید بر شرایط ، تجارب ، دستاوردها ی موجود.
- بررسی سازگاری و بومی سازی فناوری های مرتبط با یکپارچه سازی اراضی شالیزاری.
- همکاری در انجام تحقیقات فناوری بنیان در زمینه یکپارچه سازی اراضی شالیزاری و توسعه نتایج آن در نظام شالیزاری .
- برنامه ریزی ، هدایت ، نظارت و ارزیابی مستمر فعالیت ها محوله گروه .
شرح وظایف گروه تکنولوژی زراعی
- بررسی و اولویت بندی مسایل و مشکلات توسعه تکنولوژی زراعی در نظام شالیزاری و ارائه راهکارهای مناسب.
- آموزش و ترویج تکنیک های علمی و عملی به منابع انسانی ذیربط در زمینه معرفی ، انتخاب و کاربرد سیستم های مختلف کشت برنج و محصولات ثانوی در اراضی شالیزاری با بهره گیری از تخصص ، تجارب ، دستاوردها و دانش بومی موجوددر نظام شالیزاری.
- بررسی سازگاری و بومی سازی فناوری های مرتبط با تکنولوژی زراعی در شالیزاری.
- همکاری در انجام تحقیقات فناوری بنیان در زمینه تکنولوژی زراعی و توسعه نتایج آن در نظام شالیزاری .
- برنامه ریزی ، هدایت ، نظارت و ارزیابی مستمر فعالیت ها محوله گروه .
نظرتون و به ما بگین