گزارشات تحقیقاتی و خبری و دانستنی های علمی

 

بازار محصولات ارگانیک

 

بررسی و ساماندهی وضعیت سموم باقیمانده کشاورزی

 

ترکیبات سرطان‌زای برخی محصولات ارگانیک، چند برابر مواد غیرارگانیک است

 

ویژگی ها و مزایای کشاورزی سالم

 

باقیمانده سموم در کشاورزی

 

جوابیه روابط عمومی وزارت جهاد کشاورزی به یک رسانه

 

سیاستهای تولید محصول سالم، کشاورزی زیستی

 

قدامات سازمان حفظ نباتات برای کاهش مصرف سموم شیمیایی در محصولات کشاورزی

 

مصرف سم کشاورزی در ایران کمتر از میانگین جهانی

 

————————————————

با آبکش‌کردن برنج، ویتامین‌ها را دور نریزید!

 

 

آبکش‌کردن برنج موجب از بین رفتن تمام خواص غذایی برنج می‌شود. ویتامین B1 یا تیامین در پوسته برنج وجود دارد که با جدا کردن پوسته از برنج پنج ششم ویتامین‌B1 آن از بین می‌رود و فقط یک ششم ویتامین‌B1 در دانه‌های برنج باقی می‌ماند


احمدرضا درستی مطلق عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: آبکش کردن برنج موجب از بین رفتن تمام خواص غذایی آن می‌شود. برخی افراد تصور می‌کنند که آبکش کردن برنج نشاسته آن را از بین می‌برد و خاصیت چاق‌کنندگی برنج از بین می‌رود.‌ درصورتی که برنج آبکش شود، همین یک ششم ویتامین b1 نیز از بین می‌رود و برنج فاقد ویتامین می‌شود.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران اضافه کرد: کسانی که می‌خواهند ویتامین b1 بیشتری به بدن آنها برسد، می‌توانند سبوس برنج را خیس کرده و آب آن را مصرف کنند که در این صورت ویتامین‌b1 زیادتری به بدنشان می‌رسد.

برنج سفید اما فاقد ارزش غذایی!
برنج سبوس‌دار با قیمت ارزان‌تر نسبت به برنج سفید، دارای خواص بیشتری است. برنج دارای چندین لایه است و در مرحله آسیاب برای سفید کردن آن، این لایه‌ها برداشته می‌شود، در نتیجه برنج صیقل داده شده و سفید می‌شود که تقریبا هیچ ارزش غذایی ندارد.
برنج سبوس‌دار یک غله کامل است و در مرحله لایه‌برداری تنها پوسته آن برداشته می‌شود به‌صورتی که ارزش غذایی در این غله کاملا حفظ می‌شود. برنج سبوس‌دار نسبت به برنج سفید دارای فیبر بیشتر و مواد معدنی، روی و منیزیم است. برنج سبوس‌دار را می‌توان به‌عنوان مکمل غذایی در سالاد یا به‌صورت تفت‌داده شده و نیز در سوپ یا خورش استفاده کرد.برنج از غلات بسیار مغذی و پر‌مصرف‌ترین غذای دو سوم جمعیت جهان محسوب می‌شود. ویژگی‌های خاص برنج، آن را به یک ماده غذایی پر‌مصرف، برای تأمین نیازهای غذایی تبدیل کرده است.

هر نیم لیوان برنج سفید حاوی ۱۰۳‌کالری و هر نیم لیوان برنج قهوه‌ای حاوی ۱۰۸‌کالری است. برنج فاقد چربی، کلسترول، گلوتن و سدیم است. هضم این ماده غذایی بسیار آسان است.

ارزش ترکیبات تشکیل‌دهنده برنج

کربوهیدرات‌ها:
کربوهیدرات‌‌های ساده و پیچیده‌، بخش مهمی از رژیم غذایی فرد را تشکیل می‌‌دهند. بیشترین مقدار انرژی بدن از این منبع غذایی تأمین می‌شود. حداقل نیمی از کالری مصرفی، باید از کربوهیدرات‌های پیچیده مانند برنج تأمین شود. قندها، نشاسته و فیبرها نیز اشکال دیگری از کربوهیدرات‌ها هستند.

برنج غذایی از دسته ‌ کربوهیدرات‌های پیچیده است که نسبت به غذاهای کربوهیدراتی ساده، حاوی ویتامین‌ها، مواد معدنی و فیبر بیشتری است.

تحقیقات نشان داده‌اند که مصرف حداقل ۲۵‌گرم فیبر در روز، خطر ابتلا به بیماری‌‌های مزمن را کاهش می‌‌دهد.

پروتئین:
پروتئین‌های موجود در رژیم غذایی، اسیدهای آمینه ‌ لازم را برای ساخت و نگهداری بافت‌ها، آنزیم‌ها و برخی هورمون‌های بدن فراهم می‌آورند. بسیاری از عوامل تنظیم ‌کننده فرایندهای بدن، پروتئینی هستند. ضمناً این ترکیبات می‌‌توانند به‌عنوان منبع انرژی عمل کنند.

 

—————————————————-

خواص آب برنج

 

  • آب برنج سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی

این توصیه را از ما داشته باشید: آبی را که برنج در آن جوشیده و پخته است، دور نریزید. همین آب حاوی ویتامین‌ها و مواد معدنی فوق العاده‌ای است و استفاده از آن یکی از روش‌های درمانی ساده و کم هزینه برای مقابله با برخی مشکلات روزمره است. فقط کافی است این آب را در ظرف شیشه‌ای ریخته و مقداری دارچین به آن اضافه کنید. در این صورت یک نوشیدنی خوش طعم خواهید داشت. تنها ایرادی که به آب برنج وارد می‌شود عاری بودن آن از کلسیم است. بدون شک می‌توانید کلسیم را در سبزیجات و میوه‌های خشک و لبنیات پیدا کنید.

  • آب برنج یک سد طبیعی در برابر پیری زود هنگام

آب برنج حاوی میزان زیادی «اینوزیتول» است.

اینوزیتول از خانواده ویتامین B است و خواص متعددی دارد. این عنصر مغذی به رشد سلول‌ها کمک کرده و در نتیجه پیری را از وجودتان دور می‌سازد. علاوه بر این «اینوزیتول» باعث افزایش جریان خون در رگ‌ها می‌شود. توجه داشته باشید که با مصرف آب برنج پوست صورتتان با طراوت‌تر و محکم‌تر شده و خاصیت ارتجاعی آن بیشتر می‌شود.

  • آب برنج دوست پوست شما

 

آب برنج حاوی «اسید پاراآمینوبنزوئیک» است و این عنصر مفید در تمام محصولات آرایشی بهداشتی و محافظتی و نور خورشید وجود دارد. این اسید آنتی‌اکسیدان قوی است که خواص ضد التهابی دارد و پوست را از التهاب دور می‌سازد. توصیه می‌کنیم علاوه بر نوشیدن آب برنج از آن به عنوان ماسک روی پوستتان نیز استفاده کنید.

  • آب برنج منبع خوب انرژی

آب برنج بسیار انرژی‌زا است. این نوشیدنی برای بازیافتن انرژی در مواقعی که مریض شده‌اید و یا اشتهای خود را از دست داده‌اید بسیار مؤثر است. برای این منظور لازم است روزانه دو لیوان از این نوشیدنی را بنوشید تا مواد مغذی زیادی دریافت کنید و کم کم جان بگیرید. مصرف این نوشیدنی بخصوص برای سالمندان و کودکان توصیه می‌شود. توجه داشته باشید که پزشکان آب برنج را برای خانم‌های شیرده نیز توصیه می‌کنند چون باعث تحریک ترشح شیر می‌شود. از این آب برای کسب انرژی بعد از بیماری، هضم راحت غذا و بهبود وضعیت پوست استفاده کنید.

  • آب برنج دوست دستگاه گوارش

 

آب برنج به هضم غذا کمک می‌کند.

به این ترتیب که به عملکرد خوب روده‌ها کمک کرده، از آن محافظت و از نفخ جلوگیری می‌کند.

این نوشیدنی همچنین برای مقابله با اسهال و تأمین دوباره آب بدن مؤثر است. نتایج چند پژوهش نشان می‌دهد برنج و بویژه آب برنج برای درمان اسهال مؤثر است.

در صورت برطرف نشدن مشکل، احتمال دارد اسهال شما به دلیل وجود باکتری یا ویروس بوده، در این صورت حتماً به پزشک مراجعه کنید.

 

  • خواص دیگر برنج

 

* تنظیم کننده دمای بدن

* تأثیر آن در مقابله با سرطان

* درمان و پیشگیری از یبوست

* پیشگیری از ورم معده

* درخشان کننده مو

* تقویت کننده بدن

* تنگ کننده منافذ باز پوست

  • طرز تهیه آب برنج

به احتمال زیاد شما آب برنج را از قبل با نمک زیاد خیس می‌کنید. در نتیجه امکان دارد آب ناشی از جوشیدن این برنج شور باشد. در این صورت بهتر است خودتان آب برنج مخصوص تهیه کنید. ۳۰ گرم برنج را نیم ساعت در یک لیتر آب بجوشانید. در ظرف را بگذارید تا آب آن بخار نشود. برنج را آبکش کنید و آب آن را نگه دارید. می‌توانید کمی عسل و دارچین به این آب اضافه کرده و میل کنید.

عنوان : کشف ژن افزایش کیفیت برنج باسمتی توسط دانشمندان چینی
کارشناسان “آکادمی علوم چین” اعلام کردند که قادرند کیفیت و میزان برداشت برنج پاکستان را تا ۱۴ درصد افزایش دهند.

به گزارش جهان به نقل از فارس  این متخصصان با تحقیق درباره برنج “باسمتی” که از مارک‌های معروف برنج پاکستانی در سراسر دنیا است اعلام کردند که با توجه به تقاضای روز افزون این برنج حاضرند تولید این محصول را افزایش دهند.

طبق گزارش آکادمی علوم چین، دانشمندان چینی موفق به کشف ژنی در برنج باسمتی شده‌اند که با کمک آن می‌توان رنگ برنج را شفاف‌تر کرده و اندازه آن را نیز افزایش داد.

به گزارش شبکه خبری “جیو” پاکستان، دانشمندان چینی معتقدند حتی می‌توان مقدار نشاسته موجود در برنج را نیز برای رساندن به کیفیت مطلوب تغییر داد.

با اینکه ژن مورد نظر در برخی اقسام برنج چینی نیز یافت می‌شود اما برنج پاکستانی دارای ژن مطلوب‌تری می‌باشد.

استفاده از ژن برنج باسمتی، میزان محصول برنج چینی را افزایش نمی‌دهد و تنها کیفیت آن را بالا می‌برد

————————————–

جلوگیری از پیری زودرس پوست با مصرف سبوس برنج

اسیدهای چرب موجود در روغن برنج به سلول‌های شاخی و مرده سطح پوست متصل شده و آن‌ها را به آرامی از روی پوست برمی‌ دارد. این امر باعث می‌ شود پس از ماساژ ملایم صورت با روغن برنج، پوست شما کاملاً صاف و نرم و براق شود

به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری فارس به نقل از سینانیوز، دکتر کوروش جعفریان متخصص تغذیه و عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در خصوص اثرات مثبت مصرف سبوس برنج بر پوست و مو بیان کرد: «ترکیبات فیتواسترول‌ها، توکوترینول‌ها و توکوفرول‌ها به همراه ویتامین (ای) موجود در سبوس برنج آنتی اکسیدان‌های بالایی هستند که دارای خواص ضد سرطانی بوده و از ابتلا به بسیاری از سرطان‌ها می‌تواند جلوگیری نماید.»

وی ادامه داد: «این ترکیبات به همراه ویتامین (e) در سلامت پوست نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد و دارای خاصیت ضد پیری و چروکیدگی برای پوست است و می‌تواند از پیری زود رس پوست جلوگیری نماید. که این ترکیبات در تهیه برخی از ماسک‌ها نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.»

این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در خصوص ارتباط ارتقاء سلامت پوست و مصرف سبوس برنج افزود: «سبوس برنج رطوبت پوست را حفظ می‌نماید که از خشکی و ترک و آسیب رسیدن به پوست جلوگیری می‌کند. مصرف این ماده مغذی سلول‌های مرده پوست را از بین می‌برد. اسید سیتریک موجود در سبوس به رشد سلول‌های پوست کمک می‌کند و به علت دارا بودن ویتامین  برای رشد مو بسیار موثر است.»

وی در پایان خاطر نشان کرد: «توصیه می‌شود افراد دو قاشق مربا خوری سبوس برنج را در غذای خود اضافه نمایند. مصرف بیش از حد سبوس فرد را دچار انسداد روده می‌نماید. فیبر خاصیت جذب بالایی دارد، در صورت مصرف سبوس و هر ماده غذایی که مقدار فیبر بالایی دارند باید دقت شود که مقدار زیادی مایعات (آب) مصرف شود.»

————————————————————-

عنوان : قابلیت کشت برنج با استفاده از آبیاری سنترپیوت

خلاصه : آبیاری سنترپوت یکی از روش های پخش آب از بالا به روش بارانی ست که عمدتا برای آبیاری ذرت ،سویا و گندم استفاده می شود.برای گیاه برنج نیز مشخص شد که این روش آبیاری به طور قابل توجهی به نیروی کارگری و آب کمتر احتیاج دارد.

توضیحات :             

قابلیت کشت برنج با استفاده از آبیاری سنترپیوت

در بهار سال ۲۰۰۸ ،احتمال کمبود جهانی برنج تا نزدیک به نفطه اوج خود پیشرفت که موجب ایجاد موج نگرانی شد و دولتهای سراسر جهان را وادار کرد تا توجه بیشتری هم به نتایج این نوع رویداد و همین طور اثرات حاصل از آن بر نیمی از جهان که برنج برای آنها ماده غذایی اصلی محسوب می شود داشته باشند.پیامدهای سیاسی و اقتصادی کمبود چهانی با وجود صادر کننده های عمده برنج مثل هند که به طور موقت صادرات خود را متوقف کردند ضربه سختی را وارد کردند.فقیرترین جمعیت های جهان ،به دلیل گرانی برنج به سایر غلات به طور فزاینده ای وابسته شدند و برای بدست آوردن کمک های مالی در سطح بین المللی تلاش کردند.در این زمان بود که متخصصین آبیاری شروع به جستجو در میان روش های دیگر کشت برنج که با در نظر گرفتن شرایط توپوگرافی و خاک ، از لحاظ آب مصرفی اقتصادی تر و به شرایط اقلیمی انعطاف پذیر تر باشد دست زدند.

برنج به طور سنتی با روش آبیاری غرقابی کشت می شود،که علیرغم کاهش علف های هرز در آن به نیروی کار زیاد و همین طور مقادیر زیاد آب احتیاج است و در نتیجه تولید به مناطقی با شرایط خاص ومناسب از نظر اقلیمی و خاک محدود می شود.

 
                                                                         

 

محققان امریکا با حمایت یکی از تولیدکنندگان مطرح جهانی در زمینه تجهیزات تخصصی آبیاری ، مجموعه ای را برای آبیاری برنج بوسیله سنترپیوت راه اندازی کرده اند.

آبیاری سنترپوت یکی از روش های پخش آب از بالا به روش بارانی ست که عمدتا برای آبیاری ذرت ،سویا و گندم استفاده می شود.برای گیاه برنج نیز مشخص شد که این روش آبیاری به طور قابل توجهی به نیروی کارگری و آب کمتر احتیاج دارد.بر همین اساس محققان گزینه برتر را یافتند. سیستم سنتر پیوت سیستم آبیاری مورد علاقه کشاورزان در غرب امریکا میانی که اولین بار توسط آنها مورد استفاده قرار گرفت می باشد .در سال ۲۰۰۶ ارزش تولید داخلی برنج ۱/۸۸ میلیون دلار بود که تقریبا نصف آن صادر شد.ایالات متحده امریکا حدود ۱۲ درصد برنج دنیا را تولید می کند.یک برنامه تحقیقاتی دریکی از ۶ ایالت تولید کننده برنج درکنار رودخانه می سی سی پی آغاز شد تا به بررسی گزینه های ممکن در افزایش تولید برنج با رویکرد اصلی ارزیابی و کاهش مصرف آب برای رشد گیاهان بپردازد Gene Stevens استاد و عضو پیوسته بخش علوم گیاهی دانشکده کشاورزی ،غذا و منابع طبیعی دانشگاه میسوری که مسئولیت پرو‍ژه را بر عهده داشت توجه اش را بر روش های آبیاری و کوددهی برای رشد موثر و بهینه برنج با استفاده از سیستم های آبیاری سنترپیوت متمرکز کرد. متخصصان پیش بینی کرده اند که امکان کشت برنج با استفاده از این تکنیک در طولانی مدت می تواند فرصت های چشمگیر و بزرگی را برای کشاورزان در کل دنیا فراهم نماید.برای شروع می بایست اجازه داده می شد تا برنج در مزارعی باشیب معتدل تا زیاد ،که در روش غرقابی سنتی غیر ممکن است کشت گردد.در ایالت متحده مزارع برنج یک ماه پس از کاشت با ۲ الی ۴ اینچ آب غرقاب می شوند.باو جود اینکه این روش قدیمی موثر بوده است ،کشت برنج را در مناطق همجوار آب محدود می کند.وسعت مزارع زیر کشت به دلیل فشار های شهرنشینی ،که موجب کم شدن آب در اکثر مناطق تولید کننده برنج شده است، به طور جهانی رو به کاهش است . در یک تلاش برای ذخیره آب و امکان کشت برنج در مزارعی که تولید هم اکنون در آنها امکان پذیر نیست Stevens و همکارانش در حال تعیین و تصمیم گیری در مورد بهترین ترکیب کود ،روش های کشت و کاربردآب هستند.

تیم مذکور همچنین در حال جستجوی بهترین راه های کاهش سوخت مورد نیاز موتورهای آبیاری و ماشین های زراعی هستند که چالش مهم دیگری در دوام اقتصادی روش های جدید است.محققان درمرکز تحقیقات دلتای میسوری دو رقم برنج و یک رقم هیبرید برنج را با با ترکیب مختلفی از آبیاری ،کود و علف کش کشت کردند تا ببینند کدامیک از برنامه های تحت روش آبیاری بارانی بهتر عمل می کند. در اکتبر آنها پلات های آزمایش را برداشت کردند پلات با بهترین کود و با برنامه کنترل علف های هرز عملکرد خوبی داشت.با پیشرفت آزمایش مشخص شد امکان کاهش آب مصرفی تا تقریبا حدود نصف مقداری که به طور عمده در روش غرقابی مزارع برنج به کار می رود وجود دارد. در یک مزرعه ۶/۰ هکتاری با استفاده از روش غرقابی حدود ۲ میلیون گالن آب مصرف شد اما در سیستم سنترپیوت با یک میلیون گالن آب عملکرد بهتری نیز بدست آمد.

 

تیم مذکور همچنین در حال جستجوی بهترین راه های کاهش سوخت مورد نیاز موتورهای آبیاری و ماشین های زراعی هستند که چالش مهم دیگری در دوام اقتصادی روش های جدید است.محققان درمرکز تحقیقات دلتای میسوری دو رقم برنج و یک رقم هیبرید برنج را با با ترکیب مختلفی از آبیاری ،کود و علف کش کشت کردند تا ببینند کدامیک از برنامه های تحت روش آبیاری بارانی بهتر عمل می کند. در اکتبر آنها پلات های آزمایش را برداشت کردند پلات با بهترین کود و با برنامه کنترل علف های هرز عملکرد خوبی داشت.با پیشرفت آزمایش مشخص شد امکان کاهش آب مصرفی تا تقریبا حدود نصف مقداری که به طور عمده در روش غرقابی مزارع برنج به کار می رود وجود دارد. در یک مزرعه ۶/۰ هکتاری با استفاده از روش غرقابی حدود ۲ میلیون گالن آب مصرف شد اما در سیستم سنترپیوت با یک میلیون گالن آب عملکرد بهتری نیز بدست آمد.                                                              
                                                                                      

نظریه کشت برنج با روش آبیاری سنترپیوت مفهوم جدیدی نیست و به طور متناوب در چندین دهه مورد آزمایش قرار گرفته است.این روش یک روش تجاری معمول در برزیل شده است. زمانی که احتمال کمبود جهانی برنج به وجود آمد یک گروه همکاری بین المللی برای بررسی امکان انجام آبیاری برنج با سیستم سنترپیوت در سطح وسیع تاسیس شد. اعضای این گروه را تولیدکننده سیستم های پیوت و شرکتRicetec (تولید کننده برنج های هیبرید ) تشکیل می دادند سایر همکاران این گروه شامل مرکز تحقیقات دلتای میسوری و EMBRAPA و سرویس تحقیقاتی برزیل بودند. این گام اولیه “Cireles for rice” نامگذاری شده است.

 
عنوان : برنج قهوه ای قند خون را تنظیم می کند

لیلا آذربایجانی(متخصص تغذیه و رژیم درمانی) در گفتگو با ایمنا با بیان اینکه تفاوت برنج قهوه ای با دیگر برنجها تنها تفاوت در رنگ آنها نیست، اظهار داشت: برنج قهوه ای نوعی از برنج است که تنها یک لایه از پوسته برنج برداشته شده در نتیجه دارای مواد مغذی بسیار زیادی است.

وی با اشاره به اینکه با آسیاب کردن برنج و تبدیل آن به برنج سفید تعداد زیادی از ویتامینهای آن از بین می رود، افزود: این ویتامینها شامل ۶۷ درصد ویتامین ب۳، ۸۰ درصد ویتامین ب ۱، ۹۰ درصد ویتامین ب۶، منگنز، فسفر، ۶۰ درصد آهن و تمامی فیبرهای محلول و اسیدهای چرب ضروری است.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی مصرف یک فنجان برنج قهوه ای را معادل تامین ۸۰ درصد از نیاز روزانه بدن به منگنز عنوان کرد و بیان داشت: منگنز به تولید انرژی از پروتیین و کربوهیدرات کمک می کند و همچنین در ساخت اسیدهای چرب نیز وارد عمل می شود، برای سلامت سیستم اعصاب و تولید هورمونهای جنسی بسیار مهم است به علاوه این عنصر از تخریب سلولهای بدن جلوگیری می کند.
وی تصریح کرد: از آنجا که این برنج سرشار از فیبر و سلنیوم است برای بیماران مبتلا به سرطان روده بزرگ نیز مفید بوده و با تامین ۲۷ درصد از سلنیوم مورد نیاز بدن نقش ایمن سازی را بر عهده دارد. آذربایجانی با بیان اینکه برنج قهوه ای سرشار از منیزیم است، خاطرنشان کرد: این آنزیم نقش متابولیسم گلوگز و قندها را بر عهده دارد و خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش می دهد.
وی بیان داشت: منیزیم موجود در برنج قهوه ای موجب کاهش فشار خون شده، سردردهای میگرنی را کم کرده و از تنگی نفس و گرفتگی عضلات جلوگیری می کند، به علاوه منیزیوم به همراه کلسیم در ایجاد حرکات اعصاب و عضلات بدن مفید است.
این متخصص تغذیه با اشاره به اینکه برنج قهوه ای سه برابر برنج سفید دارای فیبر است، اظهار داشت: فیبر موجود در این نوع برنج از سرطان روده بزرگ و یبوست جلوگیری می کند.

نظرتون و به ما بگین

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.