اهمیت ارگانیک و مبانی کشت ارگانیک+

اهمیت ارگانیک و مبانی کشت ارگانیک+

مجید نیک نژاد ( کارشناس ارشد فناوری تولید برنج ارگانیک ،تولیدکننده و مشاور خرید و فروش محصولات و ادوات کشاورزی با ۲۳ سابقه کار حرفه ای )

تلفکس : ۰۱۱۴۴۲۵۹۳۵۳

ایمیل  :   info@majidorganic.ir 

———————————————————

جزوه آموزشی: پدافند غیرعامل در بخش کشاورزی

————————————————————

 

————————————————————-

 

20170124_203530 20170124_203547

————————————————————————————————-

مشکلات کشت ارگانیک از دیدگاه یک تولید کننده


مصرف کود شیمیایی در مازنداران


آمار سطح زیر کشت ارگانیک

سیاستهای تولید محصول سالم

باقیمانده آفتکش ها در محصولات کشاورزی


 ارگانیک  و محصولات ژنتیک

مصرف کود شیمیایی در مازنداران


تجربه کشور ژاپن در کشت محصولات ارگانیک


Slide1

Slide2Slide3

Slide13


New Microsoft PowerPoint Presentation

برنج وکلزا

فنولوژی برنج

کنفرانس فرایند های بیو لوژیک دکتر امیری


 

مدیریت افات و بیماری های برنج در زراعت ارگانیک

Organic Farming Final Presentation

IRRI_on_Innovative_Rice_Production_Technologies

  1. SOIL SUITABILITY AND MANAGEMENT FOR RICE PRODUCTION

استانداردهای ملی کشاورزی زیستی (ارگانیک) ایران مفاهیم، اصول و اهداف تولیدات زیستی و استانداردهای تولید محصولات زراعی و باغی


با نگاهی به تعریف امنیت غذایی که عبارتست از اطمینان از دسترسی همه مردم به غذای کافی، سالم و مغذی در تمام اوقات بمنظور داشتن زندگی سالم و فعال ، این وظیفه دولتهاست که مسئولیت تحقق امنیت غذایی کشورشان را بر عهده دارند. گرسنگی و سوء تغذیه در دنیایی که دانش ، معلومات و دانش لازم جهت پایان دادن به این فاجعه بشری در اختیار می باشد امری غیر قابل قبول است دستیابی به غذای سالم و کافی مبتنی بر علم تغذیه حق هر انسانی است اما متاسفانه علی رغم پیشرفتهای چشمگیری که در سطح جهان در مورد افزایش طول عمر و ارتقاء سطح دانش و وضعیت تغذیه بدست آمده این واقعیت نگران کننده وجود دارد که درصد بالایی از انسانها در کشورهای در حال توسعه هنوز هم از دسترسی به غذای سالم و کافی محرومند . یکی از دلایل مهم سوء تغذیه عدم رعایت اصول مصرف بهینه کود در مزارع و باغها و عدم توجه به محتوای شعار پیشگیری بهتر از درمان است . تحقیقات در کشور ثابت کرده است که رابطه تنگاتنگی بین خاک سالم،گیاه سالم و انسان سالم وجود داشته و منشاء اکثر کمبودهاوبیماریهای انسانی به سو تغذیه بر می گرددوایمنی غذا اطمینان از سالم عاری بودن غذا از هرگونه آلودگی می باشد که متاسفانه نوعی از آلودگی مواد غذایی آلودگی فلزات سنگین ازجمله سرب و کادمیم است که از طریق کودهای شیمیایی فسفاته و ازته از گیاه و دام وارد چرخه غذایی انسان می شود . که این فلزات در ارگان های بدن رسوب کرده و باعث بروز مشکلات و بیماریهایی از جمله سرطان در ا نسان میشود. با توجه به محدود بودن زمین های کشاورزی ، کمبود آب ، بالا بودن بهای انرزی و افت سرمایه گذاری در بخش تحقیقات کشاورزی محقق شدن این امر دشوار به نظر می رسد لذا برای افزایش بهره وری تولید و تامین غذای سالم یکی از راهکارهای اساسی بالا بردن میزان تولید کشاورزی ارگانیک و سالم در واحد سطح می باشد که تحقق این امر مهم جز با برنامه ریزی تغذیه سالم برای گیاهان میسر نمی گردد. از آنجائیکه استفاده بی رویه از کودهای شیمیایی با توجه به مضرات و مشکلات عدیده ای که طی سالهای اخیر در زمین های کشاورزی و منابع آبهای زیر سطحی بجا گذاشته است ، در حال منسوخ شدن می باشد لزوم استفاده از کودهای آلی و بیولوزیک که فاقد مشکلات کودهای شیمیایی باشند ضروری به نظر می رسد . آلودگی مواد غذایی به فلزات سنگین از جمله سرب و کادمیوم از راه کودهای فسفاته و لجن‌های فاضلابی وارد گیاه شده و در اثر تغذیه دامها با علوفه آلوده و وارد شدن سرب و کادمیوم در شیر وارد چرخه غذایی انسان می‌شود. این فلزات سمی در ارگانهای بدن به ویژه کلیه تجمع پیدا کرده و در نتیجه باعث نارسایی کلیوی می‌شود. تغذیه با مواد غذایی آلوده به آفلاتوکسین مانند گندم و آرد، پسته، بادام زمینی و شیر باعث بروز سرطان کبد در انسان می‌شود. وجود بقایای سموم آلی کلردار که دسته بزرگی از حشره کش‌های دفع آفات را تشکیل می‌دهند و از دیر باز علیه بیماری مالاریا و نیز آفات و حشرات مورد استفاده قرار می‌گیرند و آلودگی مواد غذایی از طریق مواد شیمیایی در صنایع بسته بندی نیز در سال‌های اخیر نگرانی‌هایی را بوجود آورده‌است. چالش دیگر در زمینه تولید غذا، نابودی محیط زیست و طبیعت می‏باشد. تخریب محیط زیست از دو جنبه با غذا در ارتباط است. این مساله با محدود کردن محصولات غذایی، تولید مواد غذایی را کاهش می‏دهد. از سوی دیگر، این مساله حاصل فعالیت‏های نادرست کشاورزی است. مشکلاتی مانند فرسایش خاک، آلودگی آب، انتشار گازهای گلخانه‏ای و از بین رفتن تنوع زیست محیطی، تهدیدی جدی علیه تولید جهانی غذا به شمار می‏رود. هماهنگی بین بخش تجربه‌ها نشان داده‌است که توان مدیریت در سطح استان عامل تضمین کننده در اجرای موفق سیاست‌های ملی می‌باشد و از آنجا که مسئله تامین غذا از مقوله‌های فرابخشی بوده اغلب ارگان‌ها و وزارتخانه‌ها به نوعی با آن یا معلول‌های پس از آن سر و کار دارند، لذا بدون ایجاد هماهنگی و همگرایی در سیاستها اجرای برنامه‌های مرتبط با امنیت غذا میسر نخواهد بود. در هر برنامه ریزی دولتی یک سمت آن به طرف مردم و حفظ منافع آنها خواهد بود و الزاماً برنامه‌هایی موفق تر هستند که نقش مردم را در تمام سیکل برنامه ریزی تا اجرا منظور نموده باشند خصوصاً اگر اجرا برنامه مترادف با تغییر رفتار جامعه باشد.ایجاد دسترسی به غذابا توجه به اینکه دسترسی به غذا از دو بعد اقتصادی و فیزیکی مطرح است، لذا اشتغال‌زایی، افزایش درآمد خانوار، در دسترس قرار دادن مواد غذایی مورد نیاز از طریق کشت و زرع و یا فرآیندهای دیگر، ایجاد دسترسی فرهنگی به غذا به معنای در دسترس قرار دادن غذاهای با ارزش سنتی و متناسب با فرهنگ مردم از راهکارهای موثر ایجاد دسترسی به غذا بوده و طبیعتاً فرابخشی خواهد بود.آموزش از آنجا که یکی از عوامل اصلی در نامناسب بودن سبد غذایی هر خانوار، توزیع نامناسب آن بین اعضاء خانوار، عدم شناخت گروه‌های غذایی و نیاز بدن به هر کدام از گروه‌ها و در اولویت قرار دادن بعضی از آنها می‌باشد، بنابراین نقش آموزش در ارتقاء فرهنگ و سواد تغذیه‌ای جامعه بسیار ارزشمند خواهد بود.ارتقاء بهداشت جامعه و پیشگیری و مراقبت از بیماری هابه دلیل بیماری‌های زمینه‌ای مانند بیماری‌های عفونی، انگلی یا بیماریهای غذد و متابولیک در بروز سوء تغذیه، به نظر می‌رسد یکی از استراتژی‌های مهم ایجاد امنیت غذا و تغذیه پیشگیری و مراقبت اینگونه بیماری‌ها باشد. از طرفی توجه به بیماری‌هایی که معلول و یا در ارتباط با نوع تغذیه می‌باشند، نظیر بعضی سرطان‌ها، بیماری‌های قلبی و عروقی و غیره نیز در زمره اینگونه بیماری‌ها که بایستی تحت مراقبت و توصیه‌های تغذیه‌ای باشند قرار می‌گیرد.تحقیقات کاربردی بدیهی است تحقیقات بعنوان ابزار تعیین وضعیت موجود، شناخت مشکل و تعیین اولویت‌ها، ارزشیایی حین و در خاتمه برنامه جایگاه ویژه‌ای دارد، لذا بایستی با طراحی یک سیستم منظم و هدفمند ساختار آن تعیین و طراحی شود.نظارت و ارزشیابی برای یک برنامه هدفمند میان برنامه‌ای و نهایی، داشتن سیستم نظارت و ارزشیابی توسط تمام بخشهای درگیر اجرای برنامه و نیز داشتن ابزار لازم برای این منظور، کاملاً ضروری و مهم است.


 نحوه تولید کمپوست از کاه و کلش
 
AP03_007 AP03_006 AP03_005 AP03_004 AP03_003 AP03_002
 

———————————–

پروتئین های حشره کشف T . B

—————————————–

سیاستهای تولید محصول سالم

—————————————————————————–

کنترل بیولوژیک

———————————————————————-

مدیریت تلفیقی آفات


مدیریت تلفیقی علف های هرز


مفاهیم مهندسی کشاورزی


 ۱ مراحل تهیه کمپوست

مراحل تهیه کمپوست ۲

امنیت غذایی

کشاورزی زیستی

تجارت محصولات ارگانیک

توجه به تولید محصولات کشاورزی ارگانیک به ویژه موادغذایی ارگانیک از ۷۰ سال قبل مطرح بوده و نظام کشاورزی ارگانیک به جهت بروز پیامدهای منفی انقلاب سبز بر سلامت انسان و محیط زیست در دهه های ۱۹۷۰ تا ۱۹۸۰ از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده است.
به گزارش سرویس اقتصادی باشگاه خبرنگاران ، فرآیند سریع رشد تولید، فرآوری و بازاریابی محصولات کشاورزی ارگانیک از دهه ۱۹۹۰ آغاز شده است.
بیشترین سهم رشد قاره ای تولیدات محصولات ارگانیک در جهان، در قاره آفریقا با رشد ۳۴% به وقوع پیوسته و پس از آن قاره اسیا با ۲۹% رشد، آمریکای لاتین ۱۹% و اروپا ۱۶% در رتبه های بعدی قرار گرفته اند.
همچنین؛ ۱۰ کشور عمده دارنده بیشترین سطح زیرکشت زمین های کشاورزی ارگانیک در جهان عبارتند از: استرالیا، آرژانتین، چین، آمریکا، برزیل، اسپانیا، هند، ایتالیا، اروگوئه و آلمان
لازم به ذکر است که هم اکنون میزان درآمد حاصل از تجارت محصولات ارگانیک در جهان بالغ بر ۶۰ میلیارد دلار شده است که این رقم بسیار ناچیز بوده و باید برای سلامت انسانها اهمیت بیشتری قائل شد.
البته در سالهای اخیر، بازار تجارت جهانی محصولات ارگانیک از رشد حداقل ۱۲ درصدی برخوردار شده و برآورد حجم تجارت این محصولات در سال ۲۰۱۵ بالغ بر ۱۰۰ میلیارد دلار تخمین زده شده است.
در حال حاضر، توجه ویژه بسیاری از کشورهای دنیا (۱۳۸ کشور) مخصوصا کشورهای صنعتی و در حال توسعه به تجارت محصولات ارگانیک، آینده ای را رقم می زند که ضرورت حضور گسترده تر و افزایش سهم محصولات ارگانیک کشورمان در بازارهای جهانی را گوشزد می نماید.
دریافت گواهی ارگانیک بیش از ۴۰ هزار هکتار از اراضی کشور، انجام مبارزه بیولوژیکی در حدود ۳۴۰ هزار هکتار از اراضی کشور که در زمینه مستعدسازی این بخش را دارد و اهتمام ویژه در قانون برنامه پنجم توسعه و افزایش سطح زیرکشت محصولات ارگانیک و سالم تا حدود ۲۵درصد از تولیدات بخش کشاورزی (موضوع بند (د) ماده ۱۳۰)، وجود توان بالقوه در زمینه تولید برخی محصولات ارگانیک، کوچک بودن اراضی کشاورزی، وجود نیروهای کار مناسب و افزایش تمایل مصرف کنندگان به مصرف محصولات سالم و بهداشتی، از جمله پتانسیل ها و توانمندی های کشورمان در این حوزه به شمار می آید.
شایان ذکر است که سازمان توسعه تجاران ایران تاکنون مبلغ ۱ میلیارد ریال به منظور توسعه و ارتقاء توان تولیدکنندگان و صادرکنندگان محصولات ارگانیک پرداخت نموده است که بخشی از این کمک ها در چارچوب تاسیس و شکل گیری انجمن ارگانیک ایران، کمک به تولیدکنندگان محصولات ارگانیک در استان فارس، کمک به حضور تولیدکنندگان و صادرکنندگان جهت شرکت در نمایشگاه های بین المللی ارگانیک در سطح جهان و حمایت از ایجاد برند و برندسازی در حوزه محصولات ارگانیک صورت پذیرفته است.
یادداشت از: پیام ناصر قدسی
————————————————–

شیخ نشین ها چطور پول پارو می کنند؟

کد خبر: ۴۲۳۳۸ | تاریخ خبر: ۰۵/۰۳/۱۳۹۳
 
پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران – تهراناقتصاد منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا طی چند سال اخیر تحت تاثیر ناآرامی های سیاسی منطقه قرار داشته که هنوز هم بی ثباتی سیاسی در کشورهایی مانند مصر و سوریه ادامه دارد. اقتصاد سوریه به شدت آسیب دیده و اقتصاد مصر نیز تحت تاثیر افت صنعت گردشگری قرار گرفته اما در این میان از برخی کشورها نیز می‏توان به عنوان برندگان ناآرامی ها نام برد.
نگاه کلی به اقتصاد امارات متحده عربی: 
 انتظار می‏رود که اقتصاد امارات به رشد پایدار خود ادامه دهد و طبق برآوردها اقتصاد این کشور در سال های ۲۰۱۳ و ۲۰۱۴ به ترتیب ۴٫۱ و ۳٫۴ درصد رشد خواهد کرد. همچنین میزان رشد اقتصادی در دبی نسبت به ابوظبی بیشتر خواهد بود و به همین خاطر به سرمایه گذاران توصیه می‏شود که دبی را در اولیت قرار دهند.
از بهبود تجارت و گردشگری می‏توان به عنوان عواملی ذکر کرد که باعث می‏شود دبی از نظر سرمایه گذاری مقصد بهتری از ابوظبی باشد. همچنین بخش املاک در امارات نیز روند رو به بهبود خود را ادامه خواهد داد. بخش مسکن دبی به مراتب بهتر از آنچه پیش بینی می‏شد بهبود یافته است و افزایش قیمت ها در این بخش بر نرخ تورم نیز تاثیرگذار خواهد بود.
انتظار می‏رود که تورم امارات در سال های ۲۰۱۳ و ۲۰۱۴ به ترتیب ۲ و ۴ درصد باشد. با این حال خطراتی نیز سرمایه گذاری در امارات را تهدید می‏کند. اگر حمله ای تروریستی در خاک امارات رخ دهد، بازارهای مالی این کشور به شدت آسیب خواهند دید.
همچنین از آنجا که امارات روابط تجاری گسترده ای با آمریکا و ایران دارد، روابط ایران و آمریکا را با جدیت دنبال می‏کند و هرگونه تحولی در این روابط می‏تواند بر اقتصاد امارات تاثیرگذار باشد. علاوه بر این ها، کاهش شدید در بهای نفت نیز می‏تواند به روند بهبود اقتصاد کلان امارات آسیب بزند. بانک مرکزی امارات اگرچه تلاش می‏کند تا نرخ بهره یک درصدی را حفظ کند اما انتظار می‏رود که فشار تورمی طی سال های آینده باعث شود تا بانک مرکزی نرخ به%