Shape Shape

اهمیت مصرف سیب زمینی شیرین در مقالات علمی

Shape Shape
11/28/2022 01:21:49

اهمیت مصرف سیب زمینی شیرین در مقالات علمی

خواص سیب زمینی شیرین

دیابت و انسولین :
 در سال 2008 میلادی، پژوهشی انجام شد که نشان می‌داد عصاره سیب زمینی شیرین با پوست سفید می‌تواند حساسیت به انسولین را در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 بهبود بدهد.در سال 2000 میلادی، تحقیقی دیگر انجام شده بود که در آن موش‌ها به دو گروه تقسیم شدند و به یک گروه سیب زمینی پوست‌سفید (  رقم کامارسو  یا انسی ) شیرین دادند و به گروه دیگر حساس‌کننده انسولین به‌نام تروگلیتازون (troglitazone) در  طی 8 هفته، مقاومت انسولینی موش‌های مصرف‌کننده سیب‌زمینی شیرین  بهبود پیدا کرده بود. البته مطالعات بیشتری برای تأیید چنین سطحی از اثرگذاری روی انسان‌ها نیاز است.تحقیقات دیگر هم نشان می‌دهند که فیبر زیاد موجود در سیب زمینی شیرین از خطر ابتلا به دیابت نوع 2 می‌کاهد. هر 124 گرم سیب‌زمینی شیرین پخته حدود 2٫5 گرم (حدود نصف پیمانه) فیبر دارد.

فشار خون:

برای داشتن سیستم قلبی‌عروقی سالم، متخصصان مصرف غذاهایی را توصیه می‌کنند که به‌جای نمک افزوده‌شده، حاوی پتاسیم هستند. هر 124 گرم از سیب زمینی شیرین 259 میلی‌گرم پتاسیم دارد. این مقدار 5درصد از پتاسیم موردنیاز روزانه بزرگ‌سالان را تأمین می‌کند.


ویتامین A
سیب‌زمینی‌های شیرین با بافت نارنجی، منبع درجه‌یک بتاکاروتن‌اند. این ماده در بدن به ویتامین A تبدیل می‌شود. ویتامین A هم که برای تقویت و حفظ سلامت سیستم ایمنی ضروری است. ویتامین مذکور برای حفظ سلامت غشای مخاطی در پوشش داخلی روده هم کاربرد دارد. روده عضوی از بدن است که در معرض عوامل بیماری‌زای مختلفی قرار می‌گیرد، پس حفظ سلامت آن ضروری است.اگر ویتامین A در بدن کافی نباشد، سیستم ایمنی ضعیف می‌شود و امکان بروز التهاب روده هم وجود خواهد داشت. برای تأمین ویتامین A در بدن می‌توان از سیب زمینی شیرین استفاده کرد.
کم شدن خطر سرطان :
سیب‌زمینی‌های شیرین حاوی بتاکاروتن‌اند. این ماده آنتی‌اکسیدانی عالی هم هست و در نتیجه می‌تواند باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان‌های مختلف از جمله سرطان ریه و پروستات شود. بتاکاروتن در بدن به شکل ویتامین A فعال درمی‌آید.خاصیت آنتی‌اکسیدانی سیب زمینی شیرین بسیار زیاد است. در واقع آنتی‌اکسیدان‌هایی مانند بتاکاروتن مانع تخریب سلول‌ها می‌شوند. تخریب سلولی نتیجه تحرکات مولکول‌های بی‌ثباتی به‌نام رادیکال‌های آزاد است. اگر رادیکال‌های آزاد در بدن بیش از حد زیاد شوند، تخریب سلولی اتفاق می‌افتد و بیماری‌هایی مانند سرطان ایجاد می‌شوند.
بهبود سلامت گوارش :
سیب‌‌زمینی شیرین مقادیر چشمگیری فیبر دارد و می‌تواند به حفظ سلامت دستگاه گوارش کمک کند، مثلا مانع از بروز یبوست می‌شود. پژوهش‌های مختلف نشان داده‌اند که مصرف مقدار زیاد فیبر از ابتلا به سرطان‌های روده بزرگ جلوگیری می‌کند.آنتی‌اکسیدان‌های موجود در سیب‌زمینی شیرین بنفش به رشد دو نوع باکتری مفید به نام بیفیدوباکتر (Bifidobacterium) و لاکتوباسیلوس (Lactobacillus) کمک می‌کنند. وجود چنین باکتری‌های مفیدی تا حد زیادی از ابتلا به اسهال و سندروم روده تحریک‌پذیر جلوگیری می‌کند.
کم شدن التهاب :
تحقیقات علمی نشان می‌دهند که سیب زمینی شیرین بنفش می‌تواند از التهاب بدن کم کند و مانع از دچارشدن به چاقی مفرط شود. وجود کولین یا ویتامین B4 در سیب‌زمینی شیرین به حرکت راحت‌تر ماهیچه‌ها، افزایش یادگیری و بهبود عملکرد حافظه کمک می‌کند.تحقیق دیگری در سال 2014 نشان داد که مصرف دوز بالایی از مکمل‌های حاوی کولین به مهار التهاب ناشی از بیماری آسم در بدن مبتلایان منجر شود. البته چنین چیزی مهر تأییدی قطعی بر این موضوع نیست که کولین موجود در سیب‌زمینی‌های شیرین اثری مشابه دارد، اما نتیجه‌ای است که باعث می‌شود به اثربخشی سیب‌زمینی شیرین در رفع مشکلات مختلف نگاهی امیدوارکننده‌تر داشته باشیم.


بهیود بینایی :
خواص سیب زمینی شیرین برای چشم هم درخور توجه‌اند. وجود بتاکاروتن در این ماده غذایی و تبدیل‌شدن آن به ویتامین A برای چشم‌ها مطلوب است. وجود ویتامین A در بدن برای حفظ سلامت چشم‌ها ضرورت دارد. هر سیب زمینی شیرین پخته حاوی 1403 میکروگرم از این ویتامین است، یعنی می‌تواند 56 درصد از مقدار ویتامین A لازم برای بدن در روز را تأمین کند.
نکات مهم :
کسانی که داروهای بتابلاکر یا همان مسدودکننده‌های بتا مصرف می‌کنند، باید مراقب میزان مصرف پتاسیم خود باشند. پزشکان معمولا این داروها را برای بیماران قلبی تجویز می‌کنند و سطح پتاسیم در خون این بیماران نباید بالا برود.افرادی که دچار مشکلات کبدی‌اند هم باید مراقب مصرف پتاسیم باشند، مثلا افرادی با مشکلات حاد کبدی توانایی پردازش و مدیریت میزان زیادی از پتاسیم را ندارند و با مصرف آن سلامتی‌شان به خطر می‌افتد.اگر سیب‌زمینی‌های شیرینی که می‌خرید حاوی سموم و کودهای شیمیایی باشند، مصرفشان بیش از سود ضرر خواهد داشت. پس یا محصولاتی را بخرید و مصرف کنید که از سلامت کِشت و تولیدشان اطمینان دارید یا سراغ محصولات ارگانیک بروید.

--------------

ویتامین ها و مواد معدنی موجود در سیب زمینی شیرین
•    مس
•    لیزین
•    پتاسیم
•    منیزیم
•    روی
•    کربوهیدرات
•    کالری
•    ویتامین C
•    ویتامین A
•    ویتامین B1
•    ریبوفلاوین
•    آهن
•    فسفر
•    کلسیم
•    پروتئین
•    فیبر
•    چربی
•    آنتوسیانین ها
محتوای لیزین، منیزیم، منگنز و پتاسیم در سیب زمینی شیرین بنفش به طور متوسط 20٪ بود. در مورد آنتوسیانین یا رنگ بنفش؛ رنگ بنفش بین گیاهان cassava با یکدیگر متفاوت است. اما از 20 میلی گرم در 100 گرم تا 600 میلی گرم در 100 گرم وزن مرطوب متغیر است.
--------------
سیب زمینی شیرین سرشار از ویتامین B6 است که به آن پیریدوکسامین نیز معروف است. ویتامین B6 از متابولیسم بدن، تقویت سیستم ایمنی بدن، تأثیر بر فعالیت های آنزیمی ، تعادل هورمونی و حفظ عملکرد کبد مراقبت می کند. افراد دارای کمبود ویتامین B6 بسیار تحریک شده و احساس گیجی می کنند و بدتر از آن از کم خونی، زوال عقل و بیماری آلزایمر نیز رنج می برند. ویتامین B6 همچنین از سیستم عصبی مراقبت می کند و افراد دارای کمبود آن مانند اختلالات روانپزشکی مانند تشنج و میگرن شناخته می شوند.
---------------
سیب زمینی شیرین یک منبع غنی از اسید اسکوربیک است، که به عنوان ویتامین C شناخته می شود و برای حفظ حرکات دودی لوله گوارش بدن ما بسیار مفید است .کمبود ویتامین C در افرادی که تمایل به استفراغ و یبوست دارند همراه است. از ویتامین C نیز برای درمان اسکوروی استفاده می شود. همچنین تشدید علائم سرماخوردگی را به حداقل می رساند 
--------------
سیب زمینی شیرین منبع غنی ویتامین D است که برای رسوب و ذخیره کلسیم در بدن ما بسیار مهم است. کمبود ویتامین D باعث کاهش تراکم استخوان می شود که می توان از طریق آزمایش استخوان استخوان مورد بررسی قرار گرفت. همچنین به عنوان کاتالیز در پیشگیری از سرطان، دیابت نوع 1 و بیماری های مالتیپل اسکلروزیس عمل می کند. مقدار کافی ویتامین D برای جذب فسفر نیز لازم است. سیب زمینی شیرین برای افرادی که حداقل در معرض نور خورشید زندگی می کنند بسیار مهم است چرا که منابع اصلی سنتز ویتامین D در بدن ماست.
-----------------
سیب زمینی های شیرین از آهن کافی برای تشکیل هموگلوبین و تشکیل ماهیچه های قرمز خون برخوردار هستند. گلبول های قرمز خون سیستم ایمنی سالم را با محافظت در برابر عوامل بیماری زا که به بدن ما حمله می کنند، حفظ می کنند. هموگلوبین حامل اصلی اکسیژن در بدن است. آهن با اکسیژن نیز حرکت می کند و عامل اصلی رنگ قرمز خون است. کمبود آهن می تواند منجر به کم خونی شود.
-----------------
سیب زمینی شیرین حاوی مقادیر زیادی منیزیم است که ضربان های طبیعی قلب را در بدن انسان حفظ می کند. همچنین به تنظیم قند خون کمک می کند و با متابولیسم انرژی و سنتز پروتئین همراه است. این چهارمین ماده معدنی فراوان در بدن انسان است و به عنوان یک عنصر ضد استرس نقش اساسی را ایفا می کند و به عنوان یک آرامش بخش عمل می کند. همچنین در بیش از 300 واکنش آنزیمی نقش اصلی را ایفا می کند.
-------------------
سیب زمینی شیرین سرشار از پتاسیم است که ضربان قلب، عملکرد الکترولیت و سیستم عصبی را تنظیم می کند. این سومین ماده معدنی فراوان است که در بدن انسان یافت می شود و یک عنصر بسیار حیاتی است. افراد کمبود پتاسیم دوره ناگهانی تپش قلب، کم خونی و سردرد را تجربه می کنند. مشخص شده است که پتاسیم فعالیت عصبی را تحریک می کند. پتاسیم به عنوان یک گشادکننده عروق عمل می کند و باعث می شود رگ های خونی  شل شوند. این ماد معدنی قند خون را تثبیت می کند و اختلالات عضلانی مانند گرفتگی را کاهش می دهد. سیب زمینی شیرین ترکیب مناسبی از سدیم کم و پتاسیم زیاد دارد که برای حفظ فشار خون سالم مفید است.
---------------------
سیب زمینی شیرین حاوی ماده مغذی به نام کولین است که یک عنصر همه کاره برای جنبه های بیشماری مانند خواب، یادگیری، حافظه و حرکت ماهیچه ها به شمار می رود و در کاهش التهاب بسیار مفید است. همچنین برای جذب چربی نیز مفید است. علاوه بر این، این ماده مغذی در ساختار غشای سلولی نقش دارد و در انتقال تکانه های عصبی کمک می کند. کمبود کولین می تواند به وضعیت کبد چرب غیر الکلی منجر شود.
-----------------
گرچه سیب زمینی شیرین به دلیل شیرین بودنش شناخته شده است، اما هرگز مسئول حمله قند خون نیست، که در بین افرادی که رژیم غذایی با کالری بالا دارند. این گیاه شاخص قند حدودی 17 بار دارد، در حالی که سیب زمینی معمولی که مسئول حمله قند خون شناخته شده است، شاخص قند خون آن 29 است. به نظر می رسد افراد مبتلا به قند خون با بینایی مشکل دارند و تمرکز کمتری روی یک کار دارند. سیب زمینی شیرین دارای چربی بالایی است که باعث کاهش جذب قند در بدن می شود. 
--------------------
سیب زمینی شیرین به دلیل داشتن فیبر زیاد، گوارش را بهبود می بخشد. با هم افزایی منیزیم، آنها روند هضم ما را به طور طبیعی تقویت می کنند. تمام محتویات سیب زمینی شیرین برای معده و روده بسیار تسکین دهنده است. این ماده از نشاسته تشکیل شده است که افراد به راحتی می توانند آن را هضم کنند. این خطر ابتلا به یبوست را که برای یک فرد سالمندان با بیماری های قلبی عروقی مفید است، را از بین می برد.
---------------------
سیب زمینی شیرین باعث افزایش وزن می شود زیرا حاوی نشاسته پیچیده، مواد معدنی، ویتامین ها و برخی پروتئین ها است. آنها عضله سازی را تسهیل می کنند و برای افرادی که ترجیح می دهند وزن خود را افزایش دهند، مفید می باشد. به افرادی که از بیماری گسترده مانند سل و سایر بیماری ها رنج می برند، توصیه می شود به طور مرتب سیب زمینی شیرین بخورند.
-------------------------
مطالعات انجام شده در دانشگاه هاروارد نشان داد که سیب زمینی شیرین از نظر آنتی اکسیدان سرشار است و با از بین بردن  چین و چروکهای پوستی به عنوان یک عنصر ضد پیری عمل می کند. نوع بنفش سیب زمینی شیرین در این مورد بیشتر از نوع سیب زمینی معمولی مفید است. در این اواخر، بسیاری از افراد مشهور در رژیم غذایی خود سیب زمینی شیرین گنجانده اند و بیان داشته اند که مخلوط سیب زمینی شیرین راز پیروز شدن آنها بر روند افزایش سن است.
---------------------
سیب زمینی شیرین حاوی ویتامین A به شکل کاروتن است که از بدن در مقابل سرطان مراقبت می کند و تجزیه هیستامین ها را تقویت می کند و از حملات آسماتیک جلوگیری می کند. این ویتامین احتقان موجود در مجاری هوایی ما که منجر به انسداد ریه ها می شود را کاهش می دهد. همچنین باعث کاهش بیماریهای التهابی مانند آرتروز و نقرس می شود. افراد دارای کمبود ویتامین A از قرنیه خشک رنج می برند که منجر به مشکلات چشم می شود و همچنین در دوران بارداری و شیردهی برای سنتز هورمونهای مورد نیاز مفید است.
---------------------
یک مطالعه منتشر شده توسط ژورنال آمریکایی بالینی تغذیه نشان می دهد که بین رژیم های غذایی غنی از آنتی اکسیدان و نتایج آسم بالینی ارتباط مثبت وجود دارد. سیب زمینی شیرین همچنین یکی از غذاهایی است که کمترین احتمال ایجاد یک واکنش آلرژی را دارد، که این واکنش به خودی خود یک عامل شایع آسم است.
-----------------------
اعتقاد بر این است که سیب زمینی های شیرین قادر به گرم کردن بدن هستند، احتمالاً به دلیل شیرینی و سایر مواد مغذی که بر دمای بدن تأثیر می گذارد. این خاصیت برای افرادی که از برونشیت رنج می برند نیز مفید است، به همراه تأثیر قدرتمندی که آن بر احتقان دارد. غلظت بالای ویتامین C، آهن و سایر مواد مغذی موجود در این گیاه به درمان برونشیت کمک می کند.
---------------------
بتاکاروتن ، منیزیم ، روی و ویتامین B مجموعه سیب زمینی شیرین را به عنوان یک منبع غذایی بسیار مهم برای مدیریت آرتروز تبدیل می کند. آب موجود در این سبزیجات غده ای شکل جوشانده نیز می تواند به صورت خارجی روی مفاصل مالیده شود تا درد همراه با آرتریت را کاهش دهد.
------------------------
نتایج تحقیقات انجام شده بر روی موش های آزمایشگاهی در مرکز تحقیقات انجمن سرطان سرطان اوکلند، نیوزیلند عنوان داشت رژیم های غذایی غنی از سیب زمینی شیرین بنفش آنتوسیانین به کاهش و مهار رشد تومور کمک می کند. آزمایشات شیمی درمانی بر روی انسان برای درک خواص ضد سرطان سیب زمینی شیرین لازم است. علاوه بر این، یک مطالعه انجام شده توسط محققان دانشگاه ایالتی کانزاس، ایالات متحده نشان داد که سیب زمینی شیرین غنی شده با آنتوسیانین به دلیل توانایی های ضد پرولیفراتیو ممکن است در برابر سرطان روده بزرگ محافظت کند.
------------------------
تحقیقات نشان می دهد که رژیم غذایی پر فیبر و رژیم غذایی سرشار از ویتامین C خطر ابتلا به زخم معده را کاهش می دهد. اینها خبر خوبی هستند زیرا سیب زمینی شیرین سرشار از فیبر و ویتامین C است. آنها همچنین حاوی ویتامین های گروه B پتاسیم و کلسیم هستند که همه در درمان زخم معده بسیار مؤثر هستند. استحکام حاصل از فیبر از یبوست و تشکیل اسید حاصل از آن جلوگیری می کند، در نتیجه احتمال زخم را کاهش می دهد. خاصیت ضد التهابی و تسکین دهنده آنها باعث کاهش درد و ترمیم التهاب زخم نیز می شود.
------------------
فیبر موجود در سیب زمینی های شیرین به بدن کمک می کند تا آب را حفظ کند. این باعث حفظ تعادل آب در بدن می شود و شما را هیدراته می کند و بر عملکرد سلول های شما مؤثر است.
-------------------
سیب زمینی شیرین منبع قابل توجهی از ویتامین A است. در هر سیب زمینی شیرین بزرگ، حدود بیش از 1730 میکروگرم رتینول معادل ویتامین A وجود دارد، که تقریبا 200٪ از مقدار توصیه شده از آن است . این ویتامین A سیب زمینی شیرین از مقدار قابل توجهی کاروتنوئیدها 34592 IU موجود در آنها ناشی می شود. در حالی که کاروتنوئیدها فراتر از دسترس ویتامین A نیستند، آنها می توانند در بدن به رتینول (قابل هضم ترین شکل) تبدیل شوند و سیب زمینی شیرین حاوی مقدار زیادی از آنها است.
----------------------
سیب زمینی شیرین از شاخص قند خون نسبتاً کم (GI) برخوردار است شاخص گلیسمی سیستمی است که با هدف تأثیرگذاری بر سطح قند خون، برای اندازه گیری و درجه بندی قند غذاها طراحی شده است. غذاهایی که بیشترین تأثیر را دارند دارای نمره نزدیک به 100 هستند، در حالی که غذاهایی که کمترین تأثیر ممکن را دارند نزدیک به 1 هستند. در مقایسه با غذاهای اصلی مبتنی بر کربوهیدرات مانند گندم، برنج و سیب زمینی معمول ، سیب زمینی شیرین از شاخص گلیسمی بسیار پایینی برخوردار است.
-----------------------
سیب زمینی بنفش شیرین حاوی مواد آنتوسیانین است که به عنوان آنتی اکسیدان ها برای بدن ما مفید هستند و بدن ما را از آسیب کبد محافظت می کنند، مانع از حمله قلبی و سکته مغزی می شوند. این نوع گیاه به سلامت قلب مانند مزایای سلامتی سیر یا مزایای سلامتی عسل به قلب شما کمک می کند.
---------------------
آن چیزی که در این گیاه در گردش خون در بدن نقش ایفا می کند، یک رنگدانه بنفش موجود در رنگدانه های آن است. رنگدانه رنگ بنفش که به رنگ سیب زمینی شیرین بنفش می بخشد، آنتوسیانین نام دارد. همانطور که قبلاً بحث شد، آنتوسیانین ها به عنوان آنتی اکسیدان هایی عمل می کنند که می توانند آلودگی هوا را جذب کنند. بنابراین لخته شدن خون اتفاق نخواهد افتاد و گردش خون در بدن ما صاف می شود.
-------------------------
محتویات موجود در سیب زمینی شیرین بنفش چیست که می تواند باعث هضم شود؟ پاسخ، وجود فیبر و پکتین است. هردو در حفظ فرآیند گوارش نقش دارند و برای روند موجود در دستگاه گوارش خوب است. بنابراین ما از بیماری های مختلف گوارشی مانند بواسیر، یبوست، حتی تا سرطان در امان خواهیم بود.
-------------------
از آنجا که می دانیم افراد دیابتی باید مصرف مواد غذایی را حفظ کنند، از خوردن غذاهای شیرین نیز پرهیز کنید، از جمله این باعث می شود مصرف برنج نیز محدود شود. درعوض، افراد دیابتی می توانند از این سیب زمینی شیرین بنفش استفاده کنند. طعم کمی شیرین، هنوز هم به عنوان جایگزین برنج بسیار خوشمزه است.
-------------------
سیب زمینی بنفش یا زرد شیرین برای افراد دیابتی مناسب است زیرا سیب زمینی های شیرین از شاخص گلیسمی یا GI کمتری نسبت به نان یا برنج دارند. شماره GI نشان دهنده سرعت یک ماده غذایی در افزایش غلظت قند خون در بدن است. از آنجا که تأثیر آن بر قند خون بسیار ناچیز است، پس این سیب زمینی شیرین بنفش بهترین انتخاب برای افرادی است که به دیابت مبتلا هستند.
----------------------
سیب زمینی شیرین به طور کلی هیچ عارضه جانبی به جز در مصرف مقادیر بیش از حد ندارد. سیب زمینی شیرین سرشار از اگزالات است و مقدار زیادی از مصرف آن برای تولید سنگ کلیه اگزالات کلسیم مضر است. آنها همچنین با برخی از مشکلات پوستی همراه هستند زیرا مصرف بیش از حد ویتامین A در بدن ما می تواند باعث ایجاد نارنجی رنگی در پوست و ناخن ما شود. همچنین در افرادی که به مواد غذایی حساس هستند، باعث ایجاد نفخ معده، درد و اسهال می شوند.

 

------------------------------------------

 

خواص سیب زمینی شیرین

  • ضد سرطان
  • ضد دیابت
  • ضد التهاب
  • ضد باکتری
  • ضد قارچ
  • ....

 

 

-----

 

 

آنالیز 100 گرم سیب زمینی شیرین توسط USDA 

------------------------------------------------

در سال 2008 میلادی، پژوهشی انجام شد که نشان می‌داد عصاره سیب زمینی شیرین با پوست سفید می‌تواند حساسیت به انسولین را در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 بهبود بدهد.

-------------------

 

فایل  پاور پونت تغذیه سالم

 

---------------------

مرکز تحقیقات سرطانی شناسایی امریکا

American Institute for Cancer Research - Prevention and ..

 

--------------

اهمیت سیب زمینی شیرین در کتابخانه wiely   در کنترل بیماری سرطان و سلولهای  رادیکال آزاد  با  سیب زمینی شیرین اوکیناوا

 

 

 

 

-----------------------------------------

 

-----------------------

سیب زمینی شیرین و بحث دیابت

خواص سیب زمینی شیرین

در یک مطالعه در سال 2008 ، محققان دریافتند که عصاره سیب زمینی شیرین پوست سفید باعث بهبود حساسیت به انسولین در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 می شود . با این حال ، مطالعات بیشتر در مورد انسان برای تأیید این فواید و مزایا لازم است.

----------

سیب زمینی شیرین در رژیم تناسب اندام ( fitness and body building )

-----------------

سیب زمینی شیرین و لاغری و تناسب اندام

 

---------------

سیب زمینی شیرین در ویکیپدیا

---------------------